Aca Administratie en Consultancy

Salarisverwerking

Salarisverwerking is meer dan alleen het berekenen van het bruto/netto loon.
Een gedegen kennis van onder meer loonbelasting, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en verzuimproblematiek is meer dan gewenst. Het verlonen is een maandelijks terugkerend proces waarbij kwaliteit en continuïteit van groot belang zijn.

Om onze service op al deze gebieden te garanderen, bieden wij een servicestructuur aan die bestaat uit de volgende elementen:
Een gemotiveerde contactpersoon voor de salarisadministratie van je bedrijf. Deze persoon is je directe aanspreekpunt en is daarbij op de hoogte van de specifieke aandachtspunten binnen je bedrijf.

Ten minste één extra contactpersoon die als back-up fungeert en tevens volledig op de hoogte is van je salarisadministratie.
Adviseurs op het gebied van loonbelasting, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en verzuimproblematiek. Een gestandaardiseerd salarisproces met ingebouwde kwaliteitscontrole.

Onze werkzaamheden zijn in drie groepen te verdelen, te weten:

  • Voorbereidende werkzaamheden
    Het verzamelen van gegevens van bestaande en nieuwe werknemers en het opzetten van je salarisadministratie in ons systeem.
  • Standaard werkzaamheden
    Het verwerken van de salarisadministratie en de bijbehorende salarisstroken.
  • Aanvullende werkzaamheden
    Verzorgen van eventuele formulieren ten behoeve van het CBS, pensioenverzekeraar; assistentie en begeleiding tijdens een eventuele controle door een inspecteur van de Belastingdienst of het UWV. Het opstellen en adviseren rondom aanname en ontslag van personeel, het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het uitzoeken van alternatieven bij het frequent inlenen van personeel in de vorm van payroll services etc.

Administratieve dienstverlening

Van (online) boekhouden tot de jaarrekening. Van tussentijdse cijfers tot pre audit, administratie is onze core business. Lees verder

Fiscale dienstverlening

Fiscale en juridische structuren van ondernemingen zijn vaak ingewikkeld. Dat merk je al bij de oprichting, tijdens de uitoefening van de ondernemingsactiviteiten en bij overname of opvolging. Lees verder

Salaris-
verwerking

Salarisverwerking is meer dan alleen het berekenen van het bruto/netto loon. Een gedegen kennis van onder meer loonbelasting, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en verzuim- problematiek is meer dan gewenst. Lees verder

Adviseren en
begeleiden

Iedere ondernemingsfase kent nieuwe uitdagingen en hindernissen. Om verantwoorde beslissingen te kunnen nemen zoek je de juiste balans tussen persoonlijke, zakelijke, emotionele en rationele afwegingen. Lees verder