Adviseren en begeleiden

Iedere ondernemingsfase kent nieuwe uitdagingen en hindernissen. Om verantwoorde beslissingen te kunnen nemen zoekt u de juiste balans tussen persoonlijke, zakelijke, emotionele en rationele afwegingen. Onze adviseurs helpen u hierbij. Complexe wet- en regelgeving vertalen wij in uw voordeel, waardoor hindernissen omslaan in kansen die u optimaal benut.

U wilt een onderneming starten

Als uw onderneming nog geen drie jaar bestaat bent u officieel nog een starter. Juist in de opstartfase van uw onderneming is het van belang dat de administratie op orde is. Vanuit de belastingdienst worden er verschillende eisen aan de administratie en boekhouding gesteld. Deze regels willen ook nog wel een aangepast worden. Onze medewerkers kunnen u helpen uw administratie en boekhouding op orde te houden en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste aanpassingen in de wet en regelgeving, daarnaast beschikken wij over speciaal ontwikkelde software om u te kunnen assisteren bij het ondernemingsplan. Of u nou u alleen wat hulp wilt bij het opzetten en bijhouden van uw administratie of juist zo min mogelijk bezig wilt zijn met uw administratie is er voor u een pakket op maat te bestellen.


U hebt groei voor ogen

uw onderneming bestaat langer dan drie jaar en groeit gestaag en u denkt erover na om uit te breiden en personeel aan te nemen. Naast de standaard administratieve en fiscale hulp kunnen wij u in deze fase van uw onderneming helpen uw doelen te realiseren. Hierbij kunt u denken aan het opstellen van de optimale juridische en fiscale structuur van uw onderneming, welke vorm van financiering voor u geschikt is en kunnen wij u helpen met uw vragen.

U kiest voor consolideren en innoveren

U wilt behaalde marktposities consolideren en uw organisatie versterken en verbeteren. Hoe staat uw onderneming er voor? Sluiten het strategische plan en de marktontwikkelingen nog goed op elkaar aan? Waar liggen nieuwe kansen en kan de inzet van nieuwe technieken u een voordeel of voorsprong geven? Zijn er besparingsmogelijkheden en waar moet u juist investeren om nieuwe accenten te zetten voor verdere groei? Onze bedrijfsscan belicht verborgen punten en geeft verbeteringsmogelijkheden aan. Belemmerende factoren worden hiermee verwijderd en succesvolle aspecten bevorderd. U bent daarmee beter voorbereid op het moment waarop concurrentie gaat knellen en marges krimpen.

Bedrijfsbeëindiging, fusie of overname

Uw onderneming staat er gezond voor. Op korte termijn wilt u echter stoppen, maar wanneer is het juiste moment? Wie komen in aanmerking voor opvolging: uw kinderen, het zittende management of derden? Wilt u alle bedrijfsactiviteiten beëindigen of denkt u aan een overname of fusie? Welke waarde heeft uw onderneming dan? Onze adviseurs zoeken ook tijdens de bedrijfsafwikkeling naar fiscaal vriendelijke oplossingen. Denkt u aan een overname of fusie, dan biedt een due-diligence onderzoek u en anderen zekerheid over de bedrijfsinformatie en de cijfers. Dit versterkt uw onderhandelingspositie met derden.

Tevens kijken wij met u naar een optimale invulling van uw persoonlijke Estate planning. Waar en hoe kun u uw vermogensplannen het best concretiseren? Zijn testamenten en alle contracten fiscaal en juridisch al geoptimaliseerd? Ook het fiscaal vriendelijk schenken aan uw kinderen kunnen wij voor u plannen en begeleiden. En kunnen wij iets niet, dan hebben wij nog een groot en actueel netwerk van financieel planners, notarissen, advocaten, financiers, etc.