Aca Administratie en Consultancy

Adviseren en begeleiden

Iedere ondernemingsfase kent nieuwe uitdagingen en hindernissen. Om verantwoorde beslissingen te kunnen nemen zoek je de juiste balans tussen persoonlijke, zakelijke, emotionele en rationele afwegingen. Onze adviseurs helpen jou hierbij. Complexe wet- en regelgeving vertalen wij in je voordeel, waardoor hindernissen omslaan in kansen die je optimaal benut.

Je wilt een onderneming starten
Een goede ondernemingsstart vraagt meer dan innerlijke gedrevenheid, inspiratie en idee van een één persoon. Met het ondernemingsplan richt je de aandacht op belangrijke startpunten. Wij assisteren je hierbij met speciaal ontwikkelde software, tips en suggesties. Hierdoor vergeet je niets en kies je de juiste ondernemingsvorm en financiering.

Je hebt groei voor ogen

Je groeiende onderneming heeft tevreden klanten die het uiterste van je organisatie verwachten. Je wilt deze verwachtingen waarmaken en zelfs overtreffen. Maar kun je de groei alleen nog wel aan, of zoek je partners?

Is de huidige ondernemingsvorm nog geschikt en kunnen alle bedrijfsonderdelen de sterke vraag aan? Moet je personeel aantrekken en arbeidsovereenkomsten wijzigen? En hoe financier je alles: met eigen of vreemd vermogen, of met subsidies? Bij ieder aspect van je bedrijfsvoering in deze fase kun je op onze ervaring en praktische ondersteuning rekenen.

Je kiest voor consolideren en innoveren
Je wilt behaalde marktposities consolideren en je organisatie versterken en verbeteren. Hoe staat je onderneming er voor? Sluiten het strategische plan en de marktontwikkelingen nog goed op elkaar aan? Waar liggen nieuwe kansen en kan de inzet van nieuwe technieken je een voordeel of voorsprong geven? Zijn er besparingsmogelijkheden en waar moet je juist investeren om nieuwe accenten te zetten voor verdere groei? Onze bedrijfsscan belicht verborgen punten en geeft verbeteringsmogelijkheden aan. Belemmerende factoren worden hiermee verwijderd en succesvolle aspecten bevorderd. Je bent daarmee beter voorbereid op het moment waarop concurrentie gaat knellen en marges krimpen.

Bedrijfsbeëindiging, fusie of overname
Je onderneming staat er gezond voor. Op korte termijn wil je echter stoppen, maar wanneer is het juiste moment? Wie komen in aanmerking voor opvolging: je kinderen, het zittende management of derden? Wil je alle bedrijfsactiviteiten beëindigen of denk je aan een overname of fusie? Welke waarde heeft je onderneming dan? Onze adviseurs zoeken ook tijdens de bedrijfsafwikkeling naar fiscaal vriendelijke oplossingen. Denk je aan een overname of fusie, dan biedt een due-diligence onderzoek je en anderen zekerheid over de bedrijfsinformatie en de cijfers. Dit versterkt je onderhandelingspositie met derden.

Tevens kijken wij met je naar een optimale invulling van je persoonlijke Estate planning. Waar en hoe kun je je vermogensplannen het best concretiseren? Zijn testamenten en alle contracten fiscaal en juridisch al geoptimaliseerd? Ook het fiscaal vriendelijk schenken aan je kinderen kunnen wij voor je plannen en begeleiden. En kunnen wij iets niet, dan hebben wij nog een groot en actueel netwerk van financieel planners, notarissen, advocaten, financiers, etc.

Administratieve dienstverlening

Van (online) boekhouden tot de jaarrekening. Van tussentijdse cijfers tot pre audit, administratie is onze core business. Lees verder

Fiscale dienstverlening

Fiscale en juridische structuren van ondernemingen zijn vaak ingewikkeld. Dat merk je al bij de oprichting, tijdens de uitoefening van de ondernemingsactiviteiten en bij overname of opvolging. Lees verder

Salaris-
verwerking

Salarisverwerking is meer dan alleen het berekenen van het bruto/netto loon. Een gedegen kennis van onder meer loonbelasting, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en verzuim- problematiek is meer dan gewenst. Lees verder

Adviseren en begeleiden

Iedere ondernemingsfase kent nieuwe uitdagingen en hindernissen. Om verantwoorde beslissingen te kunnen nemen zoek je de juiste balans tussen persoonlijke, zakelijke, emotionele en rationele afwegingen. Lees verder